Wijnarrangement

Wijnarrangement bij uw diner of feest

Naast koken is wijn mijn andere grote liefde. Het zorgvuldig combineren van deze twee in wijn-spijscombinaties is een kunst op zich waar ik veel plezier aan beleef. Regelmatig bezoek ik Europese wijngebieden op zoek naar mooie en vooral verrassende wijnen, die als ondersteuning bij een gerecht geschonken kunnen worden. Soms start ik met een wijn en maak daar dan een gerecht bij, zodat de smaak en finesse van de wijn maximaal tot uitdrukking komen. De genoemde wijnen in de arrangementen zijn voorbeelden en onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts een selectie van de mogelijkheden binnen het prijssegment.

Naast de bekendere druivenrassen ben ik altijd geïnteresseerd in de wat onbekendere druiven, die vaak uitstekend in hun streek geproduceerd worden. Zo vond ik in de Barolo-streek in Piemonte (Italië) de druif Arneis, een druif waarvan witte wijn gemaakt wordt en die alleen in deze streek een kwaliteitswijn oplevert. Uit Duitsland haalde ik een wijn gemaakt van een regionaal bekende druif, de Scheurebe (kruising tussen Silvaner en Riesling), met prachtige tonen van zwarte bes (cassis).

Uit Frankrijk schenk ik een mooie Malbec uit de AOC Cahors van het huis Berangeraie. Over het algemeen bezoek ik kleine familiebedrijven. Ook het Duitse wijnhuis Christ, waarvan ik meerdere wijnen kan schenken, behoort tot deze categorie. Naast de wijnen die ik zelf ter plaatse aanschaf, bezoek ik ook proeverijen van importeurs om wijnen uit te zoeken die bij mijn gerechten passen.

Buiten het wijnarrangement heb ik ook een aantal kelderschatten. De lijst met flesprijs kan opgevraagd worden. Met plezier neem ik de wijn als uitgangspunt voor een gerecht.

Werkwijze

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk het op onze pagina.

Wat vinden mensen van Wouters Keuken

Edde Voorheijen
Edde Voorheijen
26/06/2022
Geverifieerd
Beste Wouter en Tara, dank voor jullie uitstekend verzorgende 5 gangen diner aan huis voor 14 personen ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijksfeest van mijn (schoon)ouders. Het was een zeer geslaagd diner! De ingrediënten? Ontzorging van het bedenken van het menu tot een opgeruimde keuken na afloop. Heerlijke en mooi opgemaakte gerechten. Bijpassend wijn arrangement met een mooie toelichting op de herkomst en het karakter van de wijnen. En tenslotte een relaxte sfeer en flexibiliteit. Dank voor de goede zorgen en zeker voor herhaling vatbaar! Groet, Edde & Claudette
Inge Marinus
Inge Marinus
31/05/2022
Geverifieerd
Wouter heeft voor ons een heerlijk driegangendiner verzorgd, rekening houdend met alle dieetwensen e.d.. En de door hem hierbij uitgezochte wijnen die hij zelf in Frankrijk heeft gehaald bij de wijnboeren waren uitmuntend. Een echte aanrader!
Merlijn Ensing
Merlijn Ensing
14/05/2022
Geverifieerd
Voelt direct al heel logisch en vertrouwd als Wouter in - de voor hem vreemde - keuken staat. Erg lekker gegeten en minstens zo belangrijk: superprettige gastheer. Aanradertje!
Floris en Lonneke de Groot - Schijvens
Floris en Lonneke de Groot - Schijvens
18/04/2022
Geverifieerd
Wij hebben een heerlijke avond gehad thuis met een diner voor 14 personen, top verzorgd door Wouter. Het eten was heerlijk, met veel zelf bereide producten. En met bijpassende, soms verrassende wijnen die allemaal erg goed in de smaak vielen. En dat alles met leuke toelichtingen, op een prettige manier en in een zeer ontspannen sfeer. Wij hebben genoten, echt een aanrader!
Frank Everaars
Frank Everaars
14/04/2022
Geverifieerd
We hebben Wouter gevraagd op onze trouwdag bij ons thuis het diner te verzorgen. Omdat er ook jonge kinderen aanwezig waren, hebben we met hem overlegd over de beste invulling. Fijn dat hij hierover kon adviseren en met ons meedacht. Het walking dinner was een groot succes. Heerlijke gerechten, met een mooie afwisseling. Nogmaals hartelijk dank, Wouter!
Stijn Verwoest
Stijn Verwoest
10/04/2022
Geverifieerd
Wouters Keuken heeft met hun flexibele manier van werken en heerlijke verse gerechten de perfecte setting gecreëerd voor een gezellige avond. Het contact verliep heel gemakkelijk en relaxed, en ook op de avond zelf paste Wouter en Tara zich heel makkelijk aan de ruimte en mensen aan. Ook zeker een aanrader voor vegetariërs/veganistische eters!
Simon Kloet
Simon Kloet
03/04/2022
Geverifieerd
Op 2 april heeft Wouter ter ere van de 70ste verjaardag van 1 van ons gekookt. De start was een heerlijk zelf gebakken desembrood. Daarna nog 5 gangen met diverse gerechten met uitgebalanceerde smaken. Prachtig opgemaakt. Gerechten die wij thuis niet zo snel zullen maken. De maaltijd was een feest voor onze smaak, reuk en ogen. Wouter zelf is rustig, vrolijk en efficiënt aanwezig. Ik heb bewondering en waardering voor zijn stijl van werken. Wij raden hem warm aan voor een smakelijk diner thuis
Esther Van Doorn
Esther Van Doorn
17/01/2022
Geverifieerd
Wouter is iemand die vanuit je eigen keuken een fantastisch diner voor zet. Heerlijke en originele smaak combinaties met mooie wijnen bij alle gangen. Een aanrader!
Rick Stoopman
Rick Stoopman
19/12/2021
Geverifieerd
Heerlijk gegeten! Wouter en Tara hebben fantastische maaltijden en wijnen voorgeschoteld. Absoluut een aanrader als je op hoog niveau thuis wilt eten!
Anneloes Minnema
Anneloes Minnema
16/11/2021
Geverifieerd
Wouter is naar ons vakantiehuisje gekomen om hier heerlijk voor ons te koken. We hebben top gegeten en elk gerecht zag er uit als een klein kunstwerkje. Zeker een aanrader!