Wijnarrangement

Wijnarrangement bij uw diner of feest

Naast koken is wijn mijn andere grote liefde. Het zorgvuldig combineren van deze twee in wijn-spijscombinaties is een kunst op zich waar ik veel plezier aan beleef. Regelmatig bezoek ik Europese wijngebieden op zoek naar mooie en vooral verrassende wijnen, die als ondersteuning bij een gerecht geschonken kunnen worden. Soms start ik met een wijn en maak daar dan een gerecht bij, zodat de smaak en finesse van de wijn maximaal tot uitdrukking komen. De genoemde wijnen in de arrangementen zijn voorbeelden en onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts een selectie van de mogelijkheden binnen het prijssegment.

Naast de bekendere druivenrassen ben ik altijd geïnteresseerd in de wat onbekendere druiven, die vaak uitstekend in hun streek geproduceerd worden. Zo vond ik in de Barolo-streek in Piemonte (Italië) de druif Arneis, een druif waarvan witte wijn gemaakt wordt en die alleen in deze streek een kwaliteitswijn oplevert. Uit Duitsland haalde ik een wijn gemaakt van een regionaal bekende druif, de Scheurebe (kruising tussen Silvaner en Riesling), met prachtige tonen van zwarte bes (cassis).

Uit Frankrijk schenk ik een mooie Malbec uit de AOC Cahors van het huis Berangeraie. Over het algemeen bezoek ik kleine familiebedrijven. Ook het Duitse wijnhuis Christ, waarvan ik meerdere wijnen kan schenken, behoort tot deze categorie. Naast de wijnen die ik zelf ter plaatse aanschaf, bezoek ik ook proeverijen van importeurs om wijnen uit te zoeken die bij mijn gerechten passen.

Buiten het wijnarrangement heb ik ook een aantal kelderschatten. De lijst met flesprijs kan opgevraagd worden. Met plezier neem ik de wijn als uitgangspunt voor een gerecht.

Werkwijze

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk het op onze pagina.

Wat vinden mensen van Wouters Keuken

Noud van Alem
Noud van Alem
01/07/2023
Wat een top kok! Wouter heeft bij ons de 40ste verjaardag van mijn vrouw tot een onvergetelijke avond gemaakt! Alles klopte. Gerechten, wijnen, aankleding, en bovenal de uitleg van Wouter!
Karin de Kievit
Karin de Kievit
20/05/2023
Voor de 3e keer gebruik gemaakt van Wouters Kitchen, 2x bbq en 1x diner. Het was weer voortreffelijk verzorgd en het eten heerlijk. Dank ook aan de hulp van Wouter‘s dochter. Perfecte combinatie. We hebben allemaal intens genoten en na afloop was alles prima opgeruimd 👍🥳
joke de jong
joke de jong
16/04/2023
Gisterenavond hebben Wouter en Tara een bijzonder lekkere bijdrage geleverd aan de verjaardag van de 70e verjaardag van mijn man. Overleg vooraf met Wouter verliep soepel. De gerechtjes waren verrukkelijk en de keuken na afloop weer helelmaal tip top schoon!. Onze gasten vroegen zich waar ik deze goede kok gevonden had. Joke de Jong.
Christine Verboon
Christine Verboon
08/04/2023
Ter ere van promotie met 15 mensen thuis gegeten. Heerlijke avond gehad met 4 gangen (2x vis en 1x vlees) en lekkere en bijzondere bijpassende wijnen. Iedere keer vertelde Wouter wat we gingen eten en welke wijn hij erbij schonk. Liet ons tussendoor met rust maar had goed door wanneer hij moest bijschenken of afruimen. Voor herhaling vatbaar en zeer aan te raden dus!
Dominic van der Heiden
Dominic van der Heiden
03/04/2023
Wouter heeft bij ons een luxe lunch voor 12 personen verzorgd, alles was perfect! Zeker voor herhaling vatbaar.
Henderika Mulder
Henderika Mulder
26/03/2023
Als je echt heerlijk wit eten op hoog niveau en iemand wilt die goed met je meedenkt en flexibel is en je keuken schoner achterlaat dan hij deze aantrof dan neem je Wouter. Dank voor de goedverzorgde avond. We gaan elkaar weer zien.
Joppe Willems
Joppe Willems
21/03/2023
Wouter heeft bij ons thuis een een 5-gangen diner verzorgd voor de 65e verjaardag van mijn moeder. De ervaring was super en het eten was heerlijk. Ik hebt het contact met Wouter als professioneel en toegankelijk ervaren. De bijpassende wijnen bij elke gang maakte het diner compleet. Tijdens het diner was het erg gezellig om ook even met Wouter bij te kletsen!
Caroline Nieuwenburg
Caroline Nieuwenburg
07/01/2023
Chef-kok Wouter heeft ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijk van mijn ouders een voortreffelijk 4-gangen diner verzorgd met heerlijke, bijpassende wijnen. Fijn om gewoon lekker in je eigen huis, aan een mooi gedekte tafel te zitten en verwend te worden met verfijnde, oogstrelende en bovenal heerlijke gerechten. Echt een aanrader!
Helmy van Walsem
Helmy van Walsem
29/12/2022
Heel fijn contact! Prettige communicatie en het eten was heerlijk. Een walking diner voor 22 volwassenen en 2 kinderen super goed verzorgd. Wouter staat open voor andere ideeën , houdt rekening met alle (dieet) wensen en heeft een hele positieve bijdrage geleverd aan onze kerstavond. De wijnen die hij had meegenomen waren ook erg lekker.