Wijnarrangement

Wijnarrangement bij uw diner of feest

Naast koken is wijn mijn andere grote liefde. Het zorgvuldig combineren van deze twee in wijn-spijscombinaties is een kunst op zich waar ik veel plezier aan beleef. Regelmatig bezoek ik Europese wijngebieden op zoek naar mooie en vooral verrassende wijnen, die als ondersteuning bij een gerecht geschonken kunnen worden. Soms start ik met een wijn en maak daar dan een gerecht bij, zodat de smaak en finesse van de wijn maximaal tot uitdrukking komen. De genoemde wijnen in de arrangementen zijn voorbeelden en onder voorbehoud van beschikbaarheid en slechts een selectie van de mogelijkheden binnen het prijssegment.

Naast de bekendere druivenrassen ben ik altijd geïnteresseerd in de wat onbekendere druiven, die vaak uitstekend in hun streek geproduceerd worden. Zo vond ik in de Barolo-streek in Piemonte (Italië) de druif Arneis, een druif waarvan witte wijn gemaakt wordt en die alleen in deze streek een kwaliteitswijn oplevert. Uit Duitsland haalde ik een wijn gemaakt van een regionaal bekende druif, de Scheurebe (kruising tussen Silvaner en Riesling), met prachtige tonen van zwarte bes (cassis).

Uit Frankrijk schenk ik een mooie Malbec uit de AOC Cahors van het huis Berangeraie. Over het algemeen bezoek ik kleine familiebedrijven. Ook het Duitse wijnhuis Christ, waarvan ik meerdere wijnen kan schenken, behoort tot deze categorie. Naast de wijnen die ik zelf ter plaatse aanschaf, bezoek ik ook proeverijen van importeurs om wijnen uit te zoeken die bij mijn gerechten passen.

Buiten het wijnarrangement heb ik ook een aantal kelderschatten. De lijst met flesprijs kan opgevraagd worden. Met plezier neem ik de wijn als uitgangspunt voor een gerecht.

Werkwijze

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk het op onze pagina.

Wat vinden mensen van Wouters Keuken

Helmy van Walsem
Helmy van Walsem
29/12/2022
Heel fijn contact! Prettige communicatie en het eten was heerlijk. Een walking diner voor 22 volwassenen en 2 kinderen super goed verzorgd. Wouter staat open voor andere ideeën , houdt rekening met alle (dieet) wensen en heeft een hele positieve bijdrage geleverd aan onze kerstavond. De wijnen die hij had meegenomen waren ook erg lekker.
Marleen Lammers
Marleen Lammers
14/11/2022
Wouter heeft een heerlijk 5 gangen diner verzorgd op onze vakantielocatie voor 10 personen. De communicatie voorafgaand was soepel en Wouter kwam gemaakte afspraken na. Hij hield rekening met diëten en wensen zoals bv. glutenvrij, lactosevrij en liever geen vis. De gerechten waren heerlijk met daarbij geserveerd bijzondere, niet alledaagse wijnen. Het tempo van de gangen was passend bij ons gezelschap.
Annmarie Lindfors
Annmarie Lindfors
07/11/2022
I can warmly recommend Wouter's Keuken! We had a weekend away with friends for a group of 30 people where we had Wouter come and cook a delicious autumn menu for us. Everyone truly enjoyed the evening and the food was deliscious! Arranging the dinner was also very easy even if there were some last minute changes from our side.
Bram Hulshof
Bram Hulshof
27/09/2022
Super avond gehad! Een 21 diner voor 35 dames waar Wouter fantastische gangen voor verzorgd heeft. Heerlijk ! En goede adviezen over verloop van de avond:-). Goede en prettige samenwerking! .
Jan Willem Besteman
Jan Willem Besteman
22/09/2022
Wouter heeft bij ons thuis een fantastisch '21 dinner' verzorgd voor onze zoon met 21 vrienden. Een prachtig vijfgangen-menu waarvan de mannen zonder uitzondering hebben zitten smullen. Heerlijke verfijnde gerechten maar ook 'prima porties' voor hongerige twintigers. We mochten helpen bedienen maar zelfs dat namen Wouter en zijn dochter helemaal van ons over. Elkaar slechts twee keer via videobellen gezien hebbende, voelde de aanwezigheid van Wouter en zijn team 'alsof ze onderdeel van ons gezin waren'. Alles klopte. Alles liep op rolletjes. Los van de culinaire prestaties ook voor ons die niet aan tafel zaten een ontspannen en leuke avond. Sympathiek mens, authentieke persoonlijkheid en culinaire professional die van een 'etentje thuis' een 'culinair feest' met cachet' maakt! Volgens mij zijn wij niet de enigen die die beleving hebben..... Wouter en team: bedankt!!
Emily
Emily
24/08/2022
Wouter heeft ons een onvergetelijk bruiloftsdiner aan huis bezorgd! Een volledig verzorgd 5 gangen diner die je smaakpapillen verwennen. Wouter was attent in het verzorgen van alternatieve gerechten voor onze familieleden die geen vis lusten. Op ons verzoek heeft Wouter een Braziliaans tintje gegeven aan een paar gerechten, wat helemaal top was! De communicatie verliep heel vlot en Wouter is een zeer aangename, vriendelijke kok die snel en netjes werkt. Overduidelijk een dikke aanrader dus! Bedankt, Wouter en tot ziens!
Roos Stelloo
Roos Stelloo
30/06/2022
Smakelijke gerechten met top kok voor een onvergetelijke avond!
Edde Voorheijen
Edde Voorheijen
26/06/2022
Beste Wouter en Tara, dank voor jullie uitstekend verzorgende 5 gangen diner aan huis voor 14 personen ter gelegenheid van het 50-jarige huwelijksfeest van mijn (schoon)ouders. Het was een zeer geslaagd diner! De ingrediënten? Ontzorging van het bedenken van het menu tot een opgeruimde keuken na afloop. Heerlijke en mooi opgemaakte gerechten. Bijpassend wijn arrangement met een mooie toelichting op de herkomst en het karakter van de wijnen. En tenslotte een relaxte sfeer en flexibiliteit. Dank voor de goede zorgen en zeker voor herhaling vatbaar! Groet, Edde & Claudette
Inge Marinus
Inge Marinus
31/05/2022
Wouter heeft voor ons een heerlijk driegangendiner verzorgd, rekening houdend met alle dieetwensen e.d.. En de door hem hierbij uitgezochte wijnen die hij zelf in Frankrijk heeft gehaald bij de wijnboeren waren uitmuntend. Een echte aanrader!
Merlijn Ensing
Merlijn Ensing
14/05/2022
Voelt direct al heel logisch en vertrouwd als Wouter in - de voor hem vreemde - keuken staat. Erg lekker gegeten en minstens zo belangrijk: superprettige gastheer. Aanradertje!